Д-р Петрова – зъболекар

Стоматолог София – Лозенец, Здравна каса, почистване на зъбен камък

Симптоми и лечение на пародонтоза

Пародонтозата е строматологично заболяване, причинено най-често от лоша устна хигиена и нездравословен начин на живот. Пародонтозата е характерно заболяване за... още

Какви зъбни протези съществуват?

Освен целите зъбни протези, които се прилагат, когато вече липсват естествени зъби, съществуват различни частични протези като зъбни заместители. Те се различават... още

Зъботехника (протези и металокерамика)

Стоматолозите прибягват към поставяне на зъбни протези в случаите, когато дефекта на зъба е толкова голям, че е невъзможна неговата реставрация, увредена е коренчевата част на зъба или отсъства един или няколко зъба.

Очевидно липсата на зъби е доста мъчително за пациента. Искренната усмивка е невъзможна в тези случаи и това обикновено води до комплексиране. Поради тези причини протезирането на зъбите преди всичко се извършва с козметични и естетически цели.

Обширните дефекти в зъбния ред водят до непълноценност на акта на хранене на човека. Немалко проблеми настъпват дори при липсата само на един зъб. Всичко това обяснява необходимостта от протезиране на зъби.