Д-р Петрова – зъболекар

Стоматолог София – Лозенец, Здравна каса, почистване на зъбен камък

Какво преставлява кариесът?

Кариесът е най-често срещаното хронично заболяване в устната кухина в световен мащаб. Представлява инфекциозно заболяване, което се развива в слабо... още

Причи на възникването на кариеса

Причи на възникването на кариеса

Защо се появява, как може да се избегне и как се лекува, са въпроси, които са занимавали зъболекарите от древността. Има свидетелства, че още в древен Египет са... още

Лечение на парадонтоза, гингивит и джобове

Пародонтозара е второто най-разпространено стоматологично заболяване след кариеса. От болестта са застрашени предимно хората над 30-годишна възраст, макар че напоследък са все повече младите, които страдат от пародонтоза.

Болестта се развива в няколко стадия. Първоначално се появява сърбеж, парене, зачервяване и изтръпване на венците. Впоследствие венците се подуват, отичат, набират гной и е възможно да започнат да кървят. В други случаи пък венците стават бледи. Пародонтозата често е придружена и с лош дъх и образуването на периодични абцеси (пиорея).

Важно е първоначално да бъдат излекувани възпалителните процеси в устната кухина. Лечението на пародонтоза се изразява и в премахването на зъбната плака и зъбния камък. Лекарите препоръчват и насищането на организма с витамини, чиято липса е един от основните фактори за развитието на пародонтозата.