Д-р Петрова – зъболекар

Стоматолог София – Лозенец, Здравна каса, почистване на зъбен камък

Причи на възникването на кариеса

Причи на възникването на кариеса

Защо се появява, как може да се избегне и как се лекува, са въпроси, които са занимавали зъболекарите от древността. Има свидетелства, че още в древен Египет са... още

Какво представлява кариесът и как се лекува

Кариесът – Какво представлява всъщност и как се лекува

Най-често срещаното заболяване на твърдите зъбни тъкани е кариесът (ТЗТ). Самостоятелно или последователно заболяването може да прогресира и да се развият някои... още

Зъботехника (протези и металокерамика)

Стоматолозите прибягват към поставяне на зъбни протези в случаите, когато дефекта на зъба е толкова голям, че е невъзможна неговата реставрация, увредена е коренчевата част на зъба или отсъства един или няколко зъба.

Очевидно липсата на зъби е доста мъчително за пациента. Искренната усмивка е невъзможна в тези случаи и това обикновено води до комплексиране. Поради тези причини протезирането на зъбите преди всичко се извършва с козметични и естетически цели.

Обширните дефекти в зъбния ред водят до непълноценност на акта на хранене на човека. Немалко проблеми настъпват дори при липсата само на един зъб. Всичко това обяснява необходимостта от протезиране на зъби.