Д-р Петрова – зъболекар

Стоматолог София – Лозенец, Здравна каса, почистване на зъбен камък

Как да се предпазим от кариеси

Натрупванията от хранителни остатъци, заедно с нормално живеещите в устата микроби образуват зъбната плака по повърхността на зъбите ни. В нея микроорганизмите... още

Избелване на зъбите без вреда

Потъмнените зъби можем да изсветлим и сами у дома – не с такъв потресаващ ефект, но евтино и без вреда. За съжаление избелващите пасти за зъби, които можем да си... още

Зъботехника (протези и металокерамика)

Стоматолозите прибягват към поставяне на зъбни протези в случаите, когато дефекта на зъба е толкова голям, че е невъзможна неговата реставрация, увредена е коренчевата част на зъба или отсъства един или няколко зъба.

Очевидно липсата на зъби е доста мъчително за пациента. Искренната усмивка е невъзможна в тези случаи и това обикновено води до комплексиране. Поради тези причини протезирането на зъбите преди всичко се извършва с козметични и естетически цели.

Обширните дефекти в зъбния ред водят до непълноценност на акта на хранене на човека. Немалко проблеми настъпват дори при липсата само на един зъб. Всичко това обяснява необходимостта от протезиране на зъби.